Fint besøg på Ryetbo

I dag havde Ryetbo besøg af Social- og ældreminister Astrid Krag, Formand for Furesø kommunes seniorråd Hans Holm, Velfærdsdirektør Tine Gram og Borgmester Ole Bondo🤗

Over en god kop kaffe, fik vi lejlighed til at præsentere Ryetbos værdigrundlag, som vi navigerer ud fra, nemlig “Tantetesten”. Tantetesten går i sin enkelhed ud på, “behandle andre, som du ville behandle din egen tante, mor eller bror”. Budskabet er enkelt men det kræver en solid faglighed, at agere i den kompleksitet, som det er, at behandle alle forskelligt for at behandle alle ens. 👩🏼🧓🏽👵🏻👨🏽‍🦳👩‍🦰👴🏼👩🏼‍🦳

Det blev til en interessant dialog omkring omsorg, respekt og ressourcer samt ønsket om, at yde den slags faglighed, som gør alderdommen til et værdigt sted at være i livet.❤️
Og selvom verden formodentligt er mættet af, at tale om corona, dukkede det stadig relevante emne op, da vores gæster besøgte en af Ryetbos beboere. 🦠😩Vores gæster var særligt optaget af, hvordan de sidste 19 måneder havde været, med restriktionerne in mente.🦠

“Det har ikke været let, at skulle acceptere at undvære sine kære”, fortalte beboeren og fortsatte: “men personalet har gjort, hvad de kunne for at passe rigtig godt på os. Man mærker omsorgen i den fine tone, hvori de taler til alle. Jeg tror ikke det har været let for personalet, at skulle lynoplære vikarer, som ikke kendte vores individuelle behov men alligevel har det føltes trygt”.💚

Besøget blev afrundet med en snak om, hvordan man som personale kommer igennem en tid, hvor den største frygt er, at man er den, som billedligt slæber corona med ind til sine kære beboerne eller ens kære derhjemme.😔
“Vi har lært, at TYDELIGHED er vores bedste følgesvend – tydelig ledelse, tydelig kommunikation, lydhørhed over for både alt det svære og alt det, som også er tilstede i form af fællesskab, faglig stolthed, kollegial omsorg, pårørendes unikke opbakning OG en evne til at invitere humoren indenfor, selv på de dage, hvor corona gjorde alt for, at spænde ben for den vigtige humor”. 💪🍀❤️

At skabe de bedste rammer for beboerne, kalder på et hensigtsmæssigt arbejdsmiljø. På Ryetbo har det været vigtigt for personalet at dele deres udfordringer, personlige afsavn, bekymring og faglige “overlevelsesstrategier”. Én måde, at tage hånd om restitutionen har været gennem at indsamle fortællinger fra praksis, som blev delt i Ryetbo bogen “Hvad tager du mon med videre”.📗📖
Bogen blev lanceret ved en personalecafé og det var meget bevægende at få øje på, at man ikke var alene i bekymringerne, den faglig stædig- og stolthed og ønsket om, at gøre en forskel.🤗
Tak for besøget, kære gæster. Tak for oprigtig lydhørhed, anerkendelse af alles indsats og en oplevelsen af, at den slags kaffebesøg gør en forskel, i den fælles mission ift. at skabe en værdig alderdom.🙏🏻👨🏽‍🦳🧓🏽👵🏻👩🏼‍🦳🧔🏿👩🏼‍🦳👨🏽‍🦳👩🏻‍🦱👦🏻👩🏼👩‍🦰